Inkomstenbelasting

Over (bijna) iedere euro die u verdient, moet u belasting betalen. Nu de wereld steeds meer digitaal wordt, denken we minder en minder na over de belasting. De meeste mensen in loondienst kijken enkel naar het netto inkomen en geloven de rest wel. Als ZZP'er of bedrijfseigenaar doet het iets meer pijn wanneer u de belasting moet overmaken aan de overheid. Wanneer u erover nadenkt is belasting nog steeds zoals de middeleeuwen. U verdiende geld op de markt en de belastinginner kwam aankloppen om een deel van wat u verdiend had op te eisen.

Het is niet allemaal slecht natuurlijk. De overheid gebruikt uw geld om de samenleving draaiend te houden. Maar als die belastinginner u de mogelijkheid zou bieden om minder te betalen, zou 99% van ons dat doen. Des te vreemder dat veel mensen, meestal door gebrek aan kennis, belastingvoordelen laten liggen.

Woman relaxing because income tax return is done for her
Loredana Bookkeeper and Tax advisor at Christiaan Administratie

Aangifte inkomstenbelasting verzorgen

De overheid biedt belastingvrijstellingen, voordelen en aftrekposten aan. Maar ze gaan u er niet op wijzen als u deze niet benut. Veel mensen en sommige ondernemers gebruiken de vooraf ingevulde aangiftes, kijken er misschien een keer overheen en laten het daarbij. Wat ook logisch is, aangezien u moet weten welke voordelen niet zijn toegepast om het bedrag dat u moet betalen te verlagen.

Wie kiest voor Christiaan Administratie en Advies als belastingconsulent mag een full-service persoonlijke aanpak verwachten. Met onze uitgebreide expertise rond de inkomstenbelasting zorgen we dat u geen enkele korting of voordeel laat liggen.

Inkomstenbelasting voor bedrijven

De meeste van onze klanten gebruiken ons boekhouding en belastingen abonnement. Hierbij is het voorbereiden en indienen van de inkomstenbelasting inbegrepen.

Maar we helpen ook bedrijven die enkel de aangifte inkomstenbelasting laten verzorgen en de boekhouding zelf doen. Wat u keuze ook is, wij helpen u er graag bij.

Kan ik de aangifte inkomstenbelasting zelf doen?

Ja, of u nu in loondienst bent, zelfstandige bent of een bedrijf heeft; u kunt de aangifte zelf regelen. De belastingdienst geeft u zelfs een grotendeels vooraf ingevuld aangifteformulier met een melding het nog wel te controleren. Bedrijfseigenaren of ZZP'ers kunnen ook zelf onderzoek doen op welke voordelen ze recht hebben via de verschillende websites van de belastingdienst en deze zelf toepassen. En toch kan het inhuren van een ervaring belastingadviseur veel voordelen bieden.

Voordelen uitbesteden aangifte inkomstenbelasting

Wanneer keek u voor het laatst enthousiast uit wanneer u de aangifte inkomstenbelasting weer mocht doen? Het klinkt misschien wat decadent, maar uitbesteden van de belastingaangifte betekent dat u het niet zelf hoeft te doen. U kunt uw tijd dan aan uw werk of familie besteden. Hoewel besparing van tijd en zorgen belangrijke voordelen zijn, is uitbesteden niet alleen een luxe. U kunt er ook geld mee besparen.

Dankzij onze kennis en ervaring met de aangifte inkomstenbelasting voor bedrijven en ZZP'ers bent u zeker dat ieder voordeel, iedere aftrekpost en iedere vrijstelling benut wordt. Zo weet u zeker dat u geen cent meer betaalt dan absoluut noodzakelijk.

freelancer zzp income tax doing it yourself

Inkomstenbelasting voor expats & migranten

We hebben aanvullende specialisatie in de aangifte inkomstenbelasting voor expats en migranten. Bekijk voor meer informatie onze expats pagina.

Young expat looking at a world map to represent expat tax service specialist netherlands
Man doing taxes while daughter is helping

Inkomstenbelasting voor particulieren

We verzorgen de aangifte inkomstenbelasting ook voor particulieren / mensen in loondienst. Meer informatie vindt u op de pagina advies voor particulieren.

Contact / aangifte aanvragen

Als u als ZZP'er / freelancer of bedrijfseigenaar de aangifte inkomstenbelasting wilt uitbesteden neem dan contact met ons op. Of het nu gaat om het verzorgen van de aangifte of om advies, we helpen u graag.


Bedrijfsgegevens
Christiaan Administratie & Advies
Jan Campertstraat 21
1321RL Almere
KVK: 85354538

Contactgegevens