Omzetbelasting (btw aangifte)

Als ondernemer / bedrijfseigenaar moet u iedere maand, ieder kwartaal of ieder jaar de aangifte omzetbelasting indienen. In de meeste gevallen doet u deze aangifte ieder kwartaal.

Wanneer u een nauwkeurige up-to-date administratie heeft bijgehouden is de aangifte omzetbelasting niet heel moeilijk om te doen voor de meeste ondernemers. Maar door de frequentie wordt de aangifte nog wel eens vergeten of uitgesteld wat kan leiden tot onnodige kosten.

Als u uitrekent hoeveel tijd u ieder kwartaal spendeert aan uw aangiftes snapt u direct waarom onze klanten met een boekhouding en belastingaangifte abonnement blij zijn dat het allemaal voor ze geregeld wordt en ze er zelf amper aan hoeven te denken.

VAT return advisory - woman confused while doing vat return
Loredana, bookkeeper and tax advisor sitting at a desk smiling at the camera

Aangifte omzetbelasting, ieder zijn vak.

De aangifte omzetbelasting, of BTW aangifte, is één van die fijne voordelen van een boekhouder. U kunt het zelf doen en controleren of ieder bonnetje matched met uw bankrekening. Of u kunt lekker doorgaan met uw werk en alles door ons laten doen.

De aangifte omzetbelasting is inbegrepen in het boekhoud abonnement. Aangezien u bij ons een digitale boekhouding bijhoudt, die gekoppeld is aan uw zakelijke rekening, heeft u uw bonnen simpel geüpload en de facturen via hetzelfde systeem verstuurd. Als het tijd is voor de aangifte sturen we u een reminder of u alles geüpload heeft. We controleren of u niets mist en zo wel geven we de missende zaken aan u door. Vervolgens regelen we de gehele aangifte voor u en zorgen dat u geen enkele aftrekpost mist. U betaalt de aangifte voor de uiterlijke betaaldatum. Zo simpel kan het zijn.

Uitleg omzetbelasting

BTW, Belasting Toegevoegde Waarde, is onderdeel van ons dagelijks leven, terwijl veel van ons er nauwelijks bij stilstaan. Alles dat gekocht of verkocht wordt heeft een 'toegevoegde waarde' in het productieproces - en daarmee belasting over die toegevoegde waarde.

Om het concept van BTW beter te begrijpen moeten we kijken naar de term 'toegevoegde waarde'. Het is namelijk een belasting over de waarde die is toegevoegd aan een product of dienst. Wat het concept al wat duidelijker maakt. Prijs van het verkochte product, min de totale productiekosten is gelijk aan de 'toegevoegde waarde'.

Het BTW tarief is variabel. Hier vindt u een lijst van alle BTW tarieven.

U kunt dan de belasting die al betaald is in het productieproces aftrekken. Aangezien de BTW op 'dingen' die u koopt om het product (of de dienst) te maken in de eindprijs berekend zijn. Denk aan zaken als brandstof, marketing, kantoorbenodigdheden, printerinkt of materialen. Dit heeft u namelijk nodig om het 'nieuwe product, of de nieuwe dienst' te leveren.

Female craftsman adding value to leather explaining value added tax
Best bookkeeper of flevoland almere amsterdam gooi col

Complexe BTW situaties

BTW is niet altijd zo duidelijk als bonnen en inkoopfacturen. Zodra je te maken krijgt met het kopen en verkopen van producten in het buitenland of intra-community A-B-C constructies (A levert rechtstreeks aan C maar factureert B terwijl B aan C verkoopt) wordt de BTW aangifte een stuk lastiger.

Als u vragen heeft met betrekking tot uw omzetbelasting neem dan gerust contact met ons op.

Contact / aangifte aanvragen

Ga je starten en wilt u ons de boekhouding en belastingen laten verzorgen? Of bent u een ervaren ondernemer en wilt u de aangiftes uit gaan besteden? Of is de aangifte omzetbelasting te moeilijk geworden om het nog zelf te doen? Belastingadvies is ons werk, we helpen u er graag bij.


Bedrijfsgegevens
Christiaan Administratie & Advies
Jan Campertstraat 21
1321RL Almere
KVK: 85354538

Contactgegevens