Vennootschapsbelasting

Als u een B.V. of een N.V. heeft dient u de aangifte vennootschapsbelasting te doen. In sommige gevallen geldt dit ook voor stichtingen, verenigingen en vergelijkbare organisaties.

Het standaard tarief van de vennootschapsbelasting is 25.8% (sinds 1 januari 2022). Vennootschapsbelasting wordt berekend over het de belastbare winst.

De winsten en verliezen worden berekend vanuit de jaarrekening, de balans en de winst- en verliesrekening. Het inschakelen van een belastingadviseur die alle mogelijke belastingvoordelen kent en voor u kan benutten, kan daardoor een fors verschil maken in de 'belastbare winst'.

Businessmen discussing corporate tax return with a tablet
Loredana Bookkeeper and Tax advisor at Christiaan Administratie

Aangifte vennootschapsbelasting

Het all-in boekhouding en belastingen abonnement is inclusief het voorbereiden en indienen van de aangifte vennootschapsbelasting. Als u liever de aangifte vennootschapsbelasting als losstaande dienst af wilt nemen verzorgen we deze uiteraard ook graag voor u. We kunnen de aangifte verzorgen met jaarrekeningen aangeleverd door uw eigen boekhouder, of kunnen de jaarrekening voor u opstellen als u deze nog niet heeft.

Wanneer u kiest voor Christiaan Administratie en Advies als belastingadviseur mag u hoogwaardige expertise en service verwachten bij het opmaken van de aangifte vennootschapsbelasting. U kunt er zeker van zijn dat we geen enkel belastingvoordeel laten liggen.

Advies & consultancy vennootschapsbelasting

Voor wie de aangifte vennootschapsbelasting zelf wil doen, bieden we consultancy aan. Zo kunt u ons inschakelen voor hulp bij onderdelen van de aangifte waar u niet zeker over bent. U kunt ons ook benaderen om uw aangifte te evalueren voordat u deze indient.

We bieden onze uitgebreide kennis van het Nederlandse belastingsysteem aan voor zowel bedrijfseigenaren als financieel managers en andere belastingadvies kantoren. Heeft u een vraag neem dan dus gerust contact met ons op.

Belastingadvies voor bedrijven

Onze expertise van de Nederlandse belastingregels voor bedrijven kan voor meer zaken benut worden dan enkele de aangifte vennootschapsbelasting. We helpen u graag met alle belastingzaken waar u als bedrijf mee te maken kunt hebben. Voorbeelden waar u onze diensten voor kunt inschakelen zijn:

  • Innovatiebox / innovatie regeling
  • Compensatie van verliezen
  • Deelnemingsvrijstellingen
  • Bedrijfsstructuur / Regelingen voor holdings
  • Aandelen
  • Vervroegde afschrijving van vaste activa
  • Afschrijving van goodwill
  • Oninbaarheid voorziening etc.

We vragen uw begrip voor een mogelijke wachtlijst gedurende het drukke belastingseizoen. Tijdens deze periode bieden we bestaande klanten en klanten met het all-in boekhouding en belastingen abonnement prioriteitsondersteuning.

Best bookkeeper of flevoland, almere, amsterdam and gooi

Contact opnemen

Hoewel ons werk serieus van aard is, genieten we van het persoonlijk contact met ons (toekomstige) klanten. Naast onze dienstverlening rondom de aangifte vennootschapsbelasting zijn we altijd benieuwd naar wat u precies doet en of er meer zaken zijn waar u advies of ondersteuning bij zou kunnen gebruiken.

Naast het verzorgen van uw aangiftes horen we ook graag van u als u enkel een prijsaanvraag wilt doen of op zoek bent naar een advies.


Bedrijfsgegevens
Christiaan Administratie & Advies
Jan Campertstraat 21
1321RL Almere
KVK: 85354538

Contactgegevens