Bookkeeper for starters - giving starters advice about bookkeeping and taxes

Boekhouding en advies
Voor startende ondernemers

Wie net gestart is - of beter nog - zich voorbereidt om een eigen bedrijf te beginnen of als ZZP'er aan de slag te gaan, maakt een slimme keuze door direct een boekhouder aan te haken.

Aangezien uw ondernemersgeest het aandurft om een eigen inkomen te gaan verdienen, heeft u waarschijnlijk ook een 'hard werken - can do' mentaliteit. Wat zeker goed is. Maar het is ook verstandig om direct te gaan denken als de ondernemer die u wilt worden. Een slimme ondernemer betrekt iemand binnen zijn onderneming die advies kan geven over de opstart, regels en regelingen die horen bij zelfstandig zijn.

Administratie & belastingadvies voor starters

Het starten van een succesvol en winstgevend bedrijf neemt enorm veel tijd in beslag. Het opzetten van het bedrijf zelf, uitwerken wat u zelf gaat doen en wat u gaat uitbesteden, een werkplek inrichten, een bedrijfslogo, een website, marktonderzoek, apparatuur. Er lijkt geen eind te komen aan de lijst.

Wanneer u uit de opstartfase bent en daadwerkelijk zaken gaat doen moet u uw kostbare tijd verdelen tussen werk voor klanten, bewijs opbouwen dat u resultaat kunt leveren, marketing, aantrekken van potentiële klanten (die melden zich in het begin niet zelf) en onderhoud van uw apparatuur of gereedschappen. En naast dat alles bent u verplicht om een perfecte administratie bij te houden en uw belastingaangiftes op tijd in te doen.

De uren die u aan dit laatste spendeert zijn onbetaalde uren, en zorgen voor minder 'werktijd'. Het wordt dan opeens heel logisch dat mensen kiezen voor een boekhouder. En er zijn heel wat meer voordelen dan tijd alleen.

Loredana Bookkeeper and Tax advisor at Christiaan Administratie
Best bookkeeper of flevoland almere amsterdam gooi col

Hulp voor beginnende ondernemers

We staan klaar om u te helpen met het opstarten van uw bedrijf. We kijken naar uw bedrijfsplan en geven tips en adviezen hoe u de zaken het slimst aan kunt pakken. Direct slimmer ondernemen door u wegwijs te maken in de administratie van uw documenten, hoe u de uren bij moet houden en advies over de juiste rechtsvorm van uw bedrijf.

Vanaf dag één bent u een ondernemer voor de Belastingdienst. Daarom kunnen wij u vanaf dag één helpen zoveel mogelijk fiscale voordelen, aftrekposten en vrijstellingen te benutten. Samengevat, onze hulp zorgt ervoor dat iedere keuze en stap die u zet goed doordacht is, zodat u een vliegende start van uw bedrijf heeft.

Digitaal boekhouden

Wanneer u met ons samenwerkt, kunt u gebruik maken van een online softwarepakket voor uw administratie. Een smartphone, tablet of laptop is alles wat u nodig heeft. Wanneer u een inkoopfactuur of bonnetje heeft, upload u deze naar uw boekhoudpakket. Dat is alles. De rest regelen wij.

U kunt dezelfde software gebruiken om uw facturen te versturen. Doordat het pakket gekoppeld is aan uw zakelijke bankrekening worden betalingen automatisch geregistreerd. Dit geeft een gedetailleerd overzicht welke facturen betaald zijn, open staan en de betaaltermijn hebben overschreden. Uw financieel resultaat ziet u terug in het overzichtelijke dashboard.

woman taking picture of receipt for bookkeeping sq

Boekhouding en belastingen abonnement voor starters.

We begrijpen dat u als starter hard moet werken voor iedere euro. De keuze is dan ook geheel aan u, maar ons advies is om vanaf dag één samen te werken met een boekhouder. Aangezien u toch verplicht bent om een perfecte administratie bij te houden maakt u zo tijd vrij die u anders kwijt bent door alles zelf te doen. Door de administratie & belastingaangiftes uit te besteden 'koopt' u tijd om te werken in en aan uw bedrijf.

Een belangrijk extra voordeel is dat u een adviseur 'inhuurt' voor al uw vragen. Wat ook weer tijd scheelt omdat u niet alles zelf uit hoeft te zoeken. Als het om de belastingaangiftes gaat is het opzoeken mogelijk niet eens genoeg. Wij kennen ieder belastingvoordeel waar u mogelijk voor in aanmerking komt en adviseren u gedurende het jaar hoe u deze voordelen kunt benutten. Zo zorgen we dat u zo min mogelijk aan de Belastingdienst hoeft te betalen. Wat u dus behoorlijk wat geld kan schelen.

De exacte abonnementsprijs varieert aan de hand van uw type bedrijf, wat u door ons wilt laten doen en wat u zelf wilt doen. De meeste startende ondernemers hebben al een all-in abonnement voor:

65,- per maand excl. BTW.

Inbegrepen:

Optioneel:

Juiste start verhoogd kans van slagen.

Om uw kans op succes te vergroten, is het belangrijk dat u voor uzelf het succes definieert. Het idee erachter is dat u een doel identificeert. U weet dan waar u nu staat en waar u over één of vijf jaar wilt staan. Door vervolgens de stappen naar dat doel uit te werken, werkt u uit wat u nodig heeft om dat doel te bereiken. Door de stappen steeds kleiner te maken, komt u uit bij kleine verandering in uw gedrag die samen veranderen hoe u denkt en handelt.

Een voorbeeld: om een inkomen van 100k in één jaar te bereiken kunt u starten met het berekenen van het benodigde maandinkomen. Stapsgewijs kunt u er zo op uitkomen dat u een half uur per dag minder gaat binge-watchen, een half uur eerder naar bed gaat en dat half uur eerder opstaat.

Door dit te doen creëert u 182,5 extra werkuren in een jaar. Als u deze uren factureerbaar weet te maken met een uurtarief van €60,-, staat dat gelijk aan een extra inkomen van € 10.950,-. Dat is al 10% van het totale doel.

De overlevingskans voor startende ondernemers over een periode van vijf jaar ligt rond de 50-60%. Om uw kans te vergroten kunt eens berekenen hoeveel tijd u spendeert aan uw administratie en belastingaangiftes. Tel daar de tijd bij op die u kwijt bent aan het uitzoeken van alle belastingvoordelen waar u mogelijk voor in aanmerking komt en alle administratieve en fiscale regels. Hoewel we zelf behoorlijk goed zijn in rekenen, zijn we ervan overtuigd dat als u het eens op een rijtje zet, het inschakelen van een boekhouder ineens wel een hele makkelijke keuze wordt.

Planning increases success rate
beeldmerk Christiaan administratie en advies - champagne

6 manieren waarop we u beter laten starten.

 1. Focus op wat belangrijk is.
 2. Wij zetten uw boekhouding op, leren u wat u moet doen en herinneren u eraan wanneer we de administratie nodig hebben. Door dat aan ons over te laten kunt u het uit uw hoofd zetten omdat u weet dat het op tijd en nauwkeurig geregeld wordt. Zo kun u zich volledig focussen op uw bedrijfsvoering.

 3. Financieel advies
 4. Aangezien wij uw boekhouding en financiën in de gaten houden kunnen we u precies laten zien waar uw winsten en verliezen zitten. Monitoring zorgt er ook voor dat we risico's en kansen zien die u zelf misschien nog niet in gaten had. We helpen u geld te besparen waar dat mogelijk is, of om meer geld te verdienen. En tegelijk heeft u een veel beter overzicht waar u geld vandaan komt en naartoe gaat.

 5. Professioneel bedrijfsadvies
 6. Wanneer we uw jaarrapporten doornemen zoals de winst- en verliesrekening, de balans en uw kasstroom overzicht kunnen we laten zien wat impact maakt op uw bedrijf. Vanuit de cijfers kunnen we zien waar uw bedrijf kan groeien en waar u geld kunt besparen. Wat zorgt voor beter zaken doen.

 7. Geld besparen
 8. Tijd is geld. Doordat we u tijd besparen kunt u meer werk doen en inkomen genereren. Omdat we met maandabonnementen werken weet u exact hoeveel geld u uitgeeft aan uw boekhouding en het verzorgen van uw belastingaangiftes. Wanneer het weer tijd is om de aangiftes in te dienen zal u niet de eerste zijn die een glimlach krijgt als u hoort dat 15% van het geld dat u opzij heeft staan voor de belastingen terug mag naar uw spaarrekening.

 9. Betere beslissingen
 10. Investeren, apparatuur of gereedschappen kopen, inhuren van mensen, u hoeft het niet meer allemaal zelf uit te zoeken. We helpen u om weloverwogen beslissingen te maken. Misschien is het slimmer om die telefoon voor het eind van het jaar te kopen, om zo via de KIA regeling € 400,- te besparen? We rekenen het u graag voor.

 11. Plan uw bedrijfsgroei
 12. Wanneer u begint te groeien, hoeft u niet alsnog vanaf 0 te beginnen. U heeft al een boekhouder en financieel adviseur waar u die eerste medewerker met bijhorende salarisadministratie of die nieuwe kantoorruimte mee kunt bespreken.

Bedrijf starten in Nederland als migrant of expat.

We zijn gespecialiseerd in alle belasting gerelateerde zaken voor migranten en expats. Als u als expat of migrant een bedrijf wilt starten in Nederland, of als zelfstandige (ZZP / freelancer) aan de slag wilt, kunnen we u helpen met alle administratieve en fiscale zaken.

Enkele voorbeelden zijn huisvesting en toeslagen, inkomstenbelasting voor expats, hypotheekrenteaftrek, voordelen en uitkeringen voor niet-werkende partners en de bekende 30% regeling.

We zorgen dus niet alleen dat u uw bedrijf beter start, maar u heeft één contactpunt voor al uw expat of migratie gerelateerde vragen.

Bookkeeping and taxes for expat construction workers

Contact / offerte aanvragen

Of u nu een bedrijf wilt starten of aan de slag wilt als zelfstandige (ZZP / freelancer), we vertellen u graag wat wij als boekhouder voor u kunnen betekenen.

Voelt u zich vrij om contact op te nemen als u alleen een prijsaanvraag wilt doen. Tenzij u een erg uitzonderlijke situatie heeft, kunnen we u tijdens ons eerste gesprek al een nauwkeurig voorstel doen.


Bedrijfsgegevens
Christiaan Administratie & Advies
Jan Campertstraat 21
1321RL Almere
KVK: 85354538

Contactgegevens