Belastingadviseur voor expats

Wanneer u als expat in Nederland woont en werkt is er al veel gaande in uw leven. Naast uw dagelijks werk moet u ook nog rekening houden met alle regels, regelingen en voordelen voor expats in Nederland.

Omdat we zelf ook als expats naar Nederland kwamen, weten we hoe moeilijk het is om een belastingadviseur te vinden die alle belastingzaken voor expats duidelijk kan uitleggen. Christiaan Administratie & Advies is gespecialiseerd in alle belastingen en regelingen voor expats. We staan klaar om uw leven wat makkelijker te maken.

Loredana Bookkeeper and Tax advisor at Christiaan Administratie
expat tax advisor Netherlands - expat couple working on taxes - Christiaan Administratie & advies

Aangifte inkomstenbelasting voor expats

Als u een brief heeft ontvangen van de Belastingdienst of een belastingschuld heeft dient u een persoonlijke aangifte inkomstenbelasting te doen.

Ondanks dat u het misschien niet hoeft, kan het voordelig zijn om toch aangifte te doen als u gemigreerd bent, een partner had zonder inkomen, te maken heeft gehad met gezondheidskosten die niet gedekt waren, onderwijskosten had, een (flinke) wijziging in uw inkomen had in de afgelopen drie jaar of een kind heeft gekregen voor 1 juli van het belastingjaar.

Als u niet verplicht ben aangifte te doen, kunnen we uw situatie voor u beoordelen en advies geven of het voordelig is om toch een aangifte te doen. Als u de aangifte wilt laten verzorgen, of verplicht bent de aangifte te doen, helpen we u graag met het opstellen en indienen van de aangifte.

We verzorgen uw persoonlijke aangifte inkomstenbelasting al vanaf €55,- exclusief BTW.
We gebruiken uw DIGI-D niet.

Belastingvoordelen voor expats

De Nederlandse belastingdienst heeft verschillende voordelen beschikbaar voor expats. Denk aan hypotheek kosten, onderwijskosten, medische kosten, bijdragen aan pensioenplannen, kinderopvang toeslagen, vrijstellingen voor niet-werkende partners en de 30% regeling.

We beoordelen graag voor welke voordelen en toeslagen u in aanmerking komt en kunnen deze daarbij ook voor u aanvragen.

Calculating the salary administration - Christiaan administratie en advies

Over Christiaan Administratie & Advies

Voordat we ons boekhoud- en belastingadvies kantoor oprichtte, waren we jarenlang werkzaam in de financiële sector. Toen wij zelf vele jaren terug als expats naar Nederland kwamen, kwamen we erachter hoe moeilijk het was om iemand te vinden die ons op een heldere manier kon uitleggen hoe de Nederlandse administratieve, juridische en belasting technische regels in elkaar zaten.

We besloten toen om Christiaan Administratie & Advies op te richten, om zo mensen zelf hiermee te helpen. Inmiddels werken we met een team van toegewijde meertalige boekhouders en belastingadviseurs. Samen helpen we zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven, ondernemers en particulieren in het Engels, Nederlands en Roemeens.

Om expats te kunnen helpen met alle belastingvragen, hebben we een uniek expert-netwerk opgezet met zorgvuldig geselecteerde experts per belastinggebied. Dit stelt ons in staat de overhead kosten laag te houden, maar toch belastingadvies te kunnen bieden die vaak verder gaat dan een groot opgezet accountantskantoor.

Christiaan Administration and tax advisors - Loredana

Expat belastingadviseur Nederland

We zijn trots om ieder jaar bijna duizend expats te mogen helpen met ons gespecialiseerde netwerk van expat belastingadviseurs. We zijn gevestigd in Almere en hebben onze persoonlijke services gericht op Flevoland, 't Gooi en Amsterdam. Voor de expat aangiftes, die meestal digitaal gebeuren, helpen we samen met ons netwerk expats over geheel Nederland. En zelfs heel de wereld voor wanneer het nodig is.

Expat tax advisor showing financial position - Christiaan Administratie en advies
beeldmerk Christiaan administratie en advies - champagne

Welk aangiftebiljet voor expats

Er zijn 5 aangifte biljetten die belangrijk zijn voor de Nederlandse aangifte inkomstenbelasting; P, C, M, O en F. We kunnen u helpen met ieder aangiftebiljet dat de belastingdienst beschikbaar heeft.

Welk aangifte formulier of biljet u dient te gebruiken is afhankelijk van uw situatie. Let op: De Nederlandse autoriteiten verstrekken u automatisch een biljet aan de hand van uw gemeentelijke inschrijving en beschikbare gegevens. Het kan toch zo zijn dat u een ander aangiftebiljet nodig heeft. Om deze te krijgen dient u dit schriftelijk aan te vragen bij de belastingdienst. Als dit van toepassing is bij u, neem dan contact met ons op. We helpen u hier graag bij.

P-biljet

Als u in Nederland woont en inkomsten uit het buitenland of bezittingen in het buitenland heeft (zoals spaargeld of vastgoed), dient u het P-biljet te gebruiken. Het P-biljet is een individueel ingezetenen belastingformulier waarbij het wereldinkomen moet worden aangegeven.

C-biljet

U gebruikt het "C-biljet" als u uit Nederland bent gemigreerd, een M-biljet hebt ingevuld en inkomen uit Nederland blijft krijgen. (Of een investering of bezittingen in Nederland had). Het C-biljet is een 'belastingaangifte voor niet-ingezetenen".

M-biljet

Het M-biljet is het 'Migratie aangifte formulier' van Nederland. U gebruikt dit aangiftebiljet als u slechts een deel van het jaar in Nederland woonde omdat u geïmmigreerd bent naar Nederland of geëmigreerd bent naar het buitenland tijdens het belastingjaar. Het M-biljet is een complex aangifteformulier waar zowel informatie van het P-biljet als C-biljet moet worden gebruikt.

O-biljet

Het "O-biljet" is het aangifte formulier dat gebruikt wordt door ondernemers. Het O-biljet is een uitgebreid formulier met vragen van zowel het P-biljet als specifieke vragen voor ondernemers en zelfstandigen.

F-biljet

Als iemand komt te overlijden verstrekt de belastingdienst het F-biljet. Hiermee wordt de laatste aangifte inkomstenbelasting van de overleden persoon afgerond. Het is een uitgebreid aangifteformulier, maar alleen de onderdelen die over de overledene gaan hoeft u in te vullen.

Belastingadvies buitenlandse bedrijven

Naast expats die in loondienst zijn, bieden we ook belastingadvies aan buitenlandse bedrijven die zaken doen in Nederland. We helpen zowel ondernemers als bedrijfseigenaren met de Nederlandse belastingen. Voorbeelden hiervan zijn:


Dit is slechts een kleine selectie van de diensten die we u kunnen bieden. Kijk voor een uitgebreider overzicht op belastingsadvies en selecteer uw bedrijfstype.

Best bookkeeper of flevoland almere amsterdam gooi col
Highly skilled expat worker - dutch 30 percent ruling - Christiaan Administration and advice
Highly skilled expat worker - dutch 30 percent ruling - Christiaan Administration and advicesq

30% regeling Nederland.

Expats die in Nederland komen werken kunnen gecompenseerd worden voor de hoge kosten voor het leven in Nederland door middel van "Extraterritoriale kosten" (EC). Uw werkgever kan hierbij tot 30% van uw loon, inclusief de vergoeding, onbelast uitbetalen.

Om voor de 30% regeling in aanmerking te komen dient u aan een aantal eisen te voldoen:

Inkomensvereiste of specifieke deskundigheid

Er is een inkomensnorm voor de 30% regeling die ieder jaar geïndexeerd wordt. U hoeft niet aan deze norm te voldoen als u onderzoek verricht aan een aangewezen onderzoeksinstelling of een arts in opleiding tot specialist bent. In uitzonderlijke gevallen dient de werkgever een schaarste vereiste aan te tonen. De deskundigheid moet dan niet of nauwelijks te vinden zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Vorige locatie, ingekomen werknemer

De 30% regeling geldt alleen voor werknemers die meer dan 16 maanden van de afgelopen 24 maanden voorafgaand aan de eerste werkdag op meer dan 150km van de Nederlandse grens woonden. Inwoners van de BES-eilanden vallen hier ook onder.

Er zijn enkele uitzonderingen voor de locatievereiste als u eerder in Nederland heeft gewerkt.

Geldige beschikking voor de 30% regeling

Naast bovenstaande dient u een geldige beschikking te ontvangen van de belastingdienst. U kunt de beschikking voor de 30% regeling zelf aanvragen. Het inschakelen van een belastingadviseur die ervaring heeft met de 30% regeling is aan te raden. Het proces kan namelijk wel 16 weken in beslag nemen. Als de belastingdienst extra informatie wenst te ontvangen, kan deze aanvraag alleen al twee weken per aanvraag duren.

Als u assistentie wenst bij het aanvragen van de 30% regeling of u of uw werkgever vragen heeft over de aanvraag, dan helpen we u hier graag bij.

Belastingadvies voor (arbeids)migranten

Niet iedereen die naar Nederland migreert heeft de deskundigheid zoals de overheid deze definieert.

Een goed voorbeeld is een deskundige bouwarbeider die uit Polen, Portugal, Roemenië of de Oekraïne naar Nederland komt. Hoewel u zeer bekwaam kunt zijn in uw vak, komt u niet in aanmerking voor de 30% regeling (tenzij u aan de inkomensvereiste en mogelijk de schaarste vereiste voldoet). Veel werkmigranten kiezen er daarom voor om bv. de bouw in te gaan als ZZP'er. Er zitten voordelen aan deze aanpak, maar er zijn ook risico's en nadelen aan verbonden. Als dit op u van toepassing is, neem dan contact met ons op voor advies en hulp. Het is wellicht slim om alvast te lezen over ons speciale boekhouding en belastingen pakket voor de bouwsector.

Migranten komen geregeld in aanmerking voor belastingvoordelen waar ze niet op attent worden gemaakt. Als u naar Nederland gemigreerd bent en hulp wilt bij uw aangifte inkomstenbelasting zodat u geen enkel voordeel misloopt, neem dan contact met ons op. Christiaan Administratie & Advies is gespecialiseerd belastingadviseur voor migranten en staat klaar om u hierbij te helpen.

Tax advisor for migrants - Female worker in the Netherlands fixing electrics

Contact opnemen

Christiaan Administratie & Advies is trots op de betaalbare belasting services die we mogen leveren aan bedrijfseigenaren, expats, migranten en particulieren.

Als u interesse heeft in een van onze diensten neem dan contact met ons op per telefoon, e-mail of het contactformulier.


Bedrijfsgegevens
Christiaan Administratie & Advies
Jan Campertstraat 21
1321RL Almere
KVK: 85354538

Contactgegevens